CMC Klej cukrowy w proszku 19g Food Colours

Rabaty ilościowe

IlośćRabatOszczędzasz

Więcej informacji

CMC Klej cukrowy w proszku Food Colours

(inaczej Tyloza, Karboksymetyloceluloza, Klej cukierniczy, Klej spożywczy, Klej jadalny)

Pojemność: 20g

Zastosowanie: Klej cukierniczy w proszku, bez zapachu i smaku. Syntetyczny odpowiednik gumy tragakantowej. Stosowany do klejenia dekoracji cukrowych. Działa też jako stabilizator, poprawiając elastyczność i plastyczność mas cukrowych. Nadaje wyrobom odpowiednią gęstość oraz stabilność i ułatwia pracę z masą.

Sposób użycia:

Klej cukierniczy:

Do łączenia dekoracji cukrowych i lukru plastycznego (pozwala na łączenie nawet ciężkich elementów): płaska łyżeczka proszku CMC na 10 łyżek stołowych wody - wymieszać mikserem, pozostawić na kilka godzin. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą.

Dodatek do masy:

2,5-7,5 g CMC na każde 500 g masy cukrowej - zacząć od najniższej dawki, bardzo dokładnie zagnieść, następnie w miarę potrzeby dodać więcej. Po dodaniu CMC masa szybciej wysycha i twardnieje dlatego jeśli masa za bardzo wyschnie należy dodać odrobinę gliceryny.

Opinie

Napisz opinię

CMC Klej cukrowy w proszku 19g Food Colours

CMC Klej cukrowy w proszku 19g Food Colours

Path: > > > > CMC Klej cukrowy w proszku 19g Food Colours

7 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: